Συμβουλές για απόφοιτους και τελειόφοιτους λυκείου σχετικά με το μηχανογραφικό

mhxΣυμβουλές για τα παιδιά που γεμίζουν φέτος μηχανογραφικό. Έφτιαξα ένα άρθρο που ελπίζω να σας βοηθήσει στις επιλογές σας ούτως ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε τις παγίδες και να μη βρεθείτε με ανοιχτό το στόμα στα αποτελέσματα.

Καταρχάς από τη δική μου εμπειρία να σας πω ότι οι σχολές και τα τμήματα σας επιλέγουν. Δεν επιλέγετε εσείς, εκτός αν έχετε γερό μέσο και υψηλό βαθμό. Απλά την πατάτε όταν δηλώνετε κάποια τμήματα που δεν έχουν λόγο ύπαρξης μόνο και μόνο για να μη βρεθείτε εκτός. Να σας πω, καλύτερα εκτός παρά να εισαχθείτε σε ένα τμήμα που δεν αξίζει μία και χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση (βλέπε: Κλωστοϋφαντουργία), και να φάτε τα χρόνια σας άδικα. Γνωρίζω αρκετά παιδιά που πέρασαν στο εκάστοτε τμήμα το 2006 και φέτος πήρανε οι 4 τους πτυχίο, οι άλλοι 2-3 το παλεύουν ενώ η πλειοψηφία το έχει παρατήσει προ πολλού.

Μπορεί να λένε είναι τετραετής φοίτηση αλλά λόγω διάφορων περιστατικών και στριμμένων καθηγητών τελικά μάλλον καταλήγετε αιώνιοι φοιτητές και όσο περνάνε τα χρόνια χάνεται η ελπίδα για τη μέρα που θα πάρετε στα χέρια σας το περιβόητο άχρηστο χαρτί ούτως ώστε να πικάρετε, με χαμόγελο, όσους σας έλεγαν δεν αξίζει.

Αν σκοπός σας είναι να έχετε μόνο φοιτητικά δικαιώματα, πάσο κλπ και δε σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε κανένα πτυχίο απλά να πατάτε όποτε γουστάρετε για την παρέα και το καφεδάκι τότε δηλώστε αυτά με τις χαμηλές βάσεις και εκείνα της πλάκας όπως: Κλωστοϋφαντουργία (ΤΕΙ Πειραιά), Βιβλιοθηκονομία (ΤΕΙ Αθηνών), η καμιά σιτοκαλλιέργεια και υδατοκαλλιέργεια κάπου στην Πέρα Ραχούλα. Μην πεταχτεί κανείς να μου την πει. Έλεος είναι σοβαρές σπουδές αυτές; Και το αστείο; Με το σχέδιο «Αθηνά» θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά του τμήματος εσωτερικής αρχιτεκτονικής, διακόσμησης και σχεδιασμού αντικειμένων του ΤΕΙ Σερρών στο σοβαρό τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά, Κλωστοϋφαντουργία. Κρίμα τον κόπο των παιδιών του ΤΕΙ Σερρών!

Τι να κάνουμε αυτό θα πει Ελλάδα.

Όσοι το βλέπετε σοβαρά το πράγμα, λοιπόν, τότε βάλτε πρώτο – πρώτο αυτό που πραγματικά θέλετε και αποφύγετε τα τμήματα που ανάφερα παραπάνω και γενικά όσα έχουν χαμηλές βάσεις και δε σας αρέσουν διότι έστω και ένα να είναι μέσα αυτό θα περάσετε.

Ακούστε την ειδικό, οι καθηγητές των ΤΕΙ και ΑΕΙ όσων έχουν χαμηλές βάσεις είναι τόσο απελπισμένοι για να έχουν φοιτητές που θα σας περάσουν στο δικό τους για να έχουν αιώνια φοιτητές. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας πριν βρεθείτε προ εκπλήξεως και άλλοι την έπαθαν από εξυπνάδες.

Εξάλλου όσα έχουν χαμηλές βάσεις είναι επειδή δεν έχουν ζήτηση και οι καθηγητές τους τρέμουν μην κλείσουν τα τμήματα τους και βρεθούν χωρίς δουλειά.

Advertisements
Tagged with: , , , , , , ,
Αναρτήθηκε στις Απόψεις, Ρεπορτάζ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

vasilisavramidis's Blog

This WordPress.com site is the bee's knees

Τα 1000mg Απουσίας

ήταν μόνο η αρχή

freemagweb.wordpress.com/

We Are Free Magazine

Μέρες Παράξενες...

Εναλλακτική ενημέρωση-Συνωμοσία-Αφύπνιση

Οι παραμυθάδες

Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού

Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Ο Παραμυθάς

Ιστορίες και άλλα...

Δ Ι Α Φ Θ Ο Ρ Α

για να μη ξεχνιόμαστε

Ηλιαχτιδα

Η σελίδα της ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Διονυσος POST

Ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα για την αγαπημένη μας πόλη

AthensCityEYE

Το νου σου.

2future4u

This is your life

Ανατολική Ακτή Αττικής

Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής

Αρέσει σε %d bloggers: