Ψάχνουν θαύματα στα απολιθώματα

Μαμούθ

Μαμούθ

Καταρχάς να πούμε ότι μαμούθ ονομάζεται ο πρωτόγονος ελέφαντας ο οποίος είχε χαυλιόδοντες. Ο αμερικανός επιστήμονας παλαιοζωολόγος Όσμπορν ισχυρίστηκε πως το μαμούθ είναι αφρικάνικης  καταγωγής το οποίο προσαρμόστηκε στις παγετώδεις καταστάσεις, όπου και ανακαλύφθηκε.

Ο λόγος που ασχολήθηκα σήμερα με τα μαμούθ είναι επειδή μου αρέσει να βρίσκω ελαττώματα στους αγαπητούς μας επιστήμονες. Είναι δυνατόν εγώ να μη βγάλω στη φόρα τις  κατά καιρούς  «πατάτες» που μας πετάνε;

Πατάτα 1η) Ρώσοι επιστήμονες απ’το 2011 προσπαθούν να κλωνοποιήσουν ένα μαμούθ μέσω του DNA που βρέθηκε από τα λείψανα ενός απολιθωμένου μαμούθ. Είδατε εσείς κανένα μαμούθ εκτός από αυτά που συχνάζουν στα κινούμενα σχέδια; Άντε και κάποια στιγμή τα καταφέρουν, που ξέρουν ότι δεν είναι εχθρικό προς τον άνθρωπο; Αυτοί οι επιστήμονες αποκλείεται να έζησαν πριν 42 χιλιάδες χρόνια για να γνωρίζουν. Απλά βρήκαν ένα απολίθωμα στα παγωμένα εδάφη και ξαφνικά όλα τα γνωρίζουν και ψάχνουν να αναπαραστήσουν μια χαμένη ζωή που μπορεί η συμπεριφορά του να μην είναι καν όπως τη ζωγραφίζουν στους τοίχους των σπηλαίων τους οι  παλαιολιθικοί άνθρωποι.

Πατάτα 2η) Κατά την αναζήτησή μου στο google τη λέξη μαμούθ έπεσα πάνω σε κάποιες απορίες. Τι σκότωσε το παρδαλό κατσίκι, ουπς τα μαμούθ; Η αγαπητή επιστήμονας μας Caitlin Sedwick  έγραψε ολόκληρο στόρι για την εξαφάνιση τους. Μπράβο, μπράβο δώστε ένα βραβείο στη γυναίκα, έλυσε το μυστήριο των 42 χιλιάδων χρόνων. Λέει, καλέ, υποθέτει η γυναίκα ότι τα μαμούθ ηχούσαν στις παγωμένες στέπες της Ευρασίας λόγω των καιρικών συνθηκών προσαρμόστηκαν να αντέχουν κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες και ξαφνικά έρχεται μια μέρα δυνατή γεμάτη φως  που έκανε τα καημένα τα μαμουθάκια μας να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά. Και εκεί πετάγεται ένας άλλος επιστήμονας ο David – Nogues – Bravo και διαπιστώνει ότι εξαφανίστηκαν λόγω των κλιματικών αλλαγών αλλά και με τη βοήθεια του ανθρώπου. (Πηγή: science in school). Αυτό θα το έλεγα και εγώ χωρίς πειράματα!

Πατάτα 3η) Μετά τους Ρώσους επιστήμονες έρχονται οι Ιάπωνες. Οι αγαπητοί Ιάπωνες σχεδιάζουν μέχρι το 2017 να αναβιώσουν το μαμούθ. Θεωρούν ότι εφόσον οι γενετιστές εργάζονται πάνω στις κλωνοποιήσεις ζώων που εξαφανίστηκαν πριν χιλιάδες – εκατομμύρια χρόνια, τότε μπορούν να αναβιώσουν ένα μαμούθ. Η σχετική ιδέα τρομάζει τα «επιστημονικά» μυαλά αλλά και το κοινό που δεν έχει καμία συμμετοχή στα έργα των επιστημόνων, τρέμουν μη βαρυφορτώσουν τον πλανήτη με τέρατα. Αρκετά δεν έχουμε ήδη; Είναι ο 21ος αιώνας, αιώνας για μαμούθ; Φανταστείτε να θέλουν να κλωνοποιήσουν και δεινόσαυρο! Από αυτούς που πετάνε φωτιές. (Πηγή: Η φωνή της Ρωσίας 2)

Πατάτα 4η) Βρέθηκε ένα μωρό μαμούθ, σε αρκετά καλή κατάσταση (νεκρό), κάτω απ’τα στρώματα πάγου της βορειοανατολικής Σιβηρίας το 2010. Οι Ρώσοι  ζωολόγοι έκαναν κρανιοτομή στο κρανίο του μαμούθ ούτως ώστε να δώσουν απαντήσεις σχετικά με την εξαφάνιση του (Πηγή: Η φωνή της Ρωσίας). Πιστεύετε τώρα εσείς ότι θα βρεθεί απάντηση; Ίσως η τεχνολογία και η επιστήμη να έχουν εξελιχθεί σε κάποιο βαθμό, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για κάτι που συνέβη πριν χιλιάδες χρόνια, πόσο μάλλον ένας υπολογιστής.

Άντε και πετύχει η κλωνοποίηση και αναβιώσουν το μαμούθ που ξέρουν αν αντέξει τις τωρινές κλιματικές / καιρικές συνθήκες; Νομίζω οι επιστήμονες παρακολουθούν πολλά κινούμενα σχέδια..

Advertisements
Tagged with: , ,
Αναρτήθηκε στις Απόψεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

vasilisavramidis's Blog

This WordPress.com site is the bee's knees

Τα 1000mg Απουσίας

ήταν μόνο η αρχή

freemagweb.wordpress.com/

We Are Free Magazine

Μέρες Παράξενες...

Εναλλακτική ενημέρωση-Συνωμοσία-Αφύπνιση

Οι παραμυθάδες

Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού

Λόγος Παράταιρος

«Παράταιρος ο λόγος ο δυνατός/ μέσα σε μια πολιτεία που σωπαίνει» (Γ. Ρίτσος)

Ο Παραμυθάς

Ιστορίες και άλλα...

Δ Ι Α Φ Θ Ο Ρ Α

για να μη ξεχνιόμαστε

Ηλιαχτιδα

Η σελίδα της ενορίας του Ι. Ν. Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Διονυσος POST

Ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα για την αγαπημένη μας πόλη

AthensCityEYE

Το νου σου.

2future4u

This is your life

Ανατολική Ακτή Αττικής

Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Ανατολικής Αττικής

Αρέσει σε %d bloggers: